En enkel ganache

En ganache kan används till mycket. Du kan använde den i en tårta, som et fyll, eller ha den över glass. Den kan används som en chokladsås, eller som fyll i praliner.
Du måste först välja hur tjock du vill ha ganachen. Om du vill ha den som en sås använder du en del choklad och två delar vispgrädde, om du vill ha den tjockare så den stelnar så anväder du 50-50. Och dessa delar är i vikt, altså som en sås använder du till exempel 100 gram choklad och 200 gram vispgrädde.
Hacka chokladen i små bitar, och ha den i en skål.
Koka upp grädden, och ha i eventuell smak (en vaniljstång är aldrig fel.... :-)
Hell den varma grädden över chokladen. Låt stå et tag (ungefär et minut), och börja röra om från midten och utåt. Rör tills all chokladen har smältat och ganachen är blank och fin.
Och så är den klar till servering. Så enkelt är det.

RSS 2.0