Clementinkonfekt, sött & smaskigt...
Perfekta konsistensen, lite seg, lite söt, & lite syrlig ♥
Det her behöver du:
♥4 dl saft från nypressade färska clementiner
♥3msk certo fruktpektin
♥4 1/2 dl strösocker
♥100 g glykos(apoteket säljer det innom julen)
♥2dl strösocker
Gör såher:
♥Pressa clementinerna i en citruspress,blanda inn certoen.
♥Häll det i en tjockbottnad kastrull tilsammans med socker & glykos.
♥Blanda ordentlig, och koka opp till 110 grader.
♥Rör då och då så det inte bränner vid.
♥Lägg bakplåtspapper i en långpanna, og häll upp "marmeladen".
Låt stelna i rumstemperatur i ungefär 4 timmar.(evt natten över)
♥Marmeladen vältes ut på et sockertäckt bakplåtspapper.
♥Skäras i 2 cm stora mumsbitar.
♥Rullas i socker, pakkes i bakplåtspapper.
Förvaras bäst i kylen, i tätt burk.
Det her behöver du:
♥4 dl saft från nypressade färska clementiner
♥3msk certo fruktpektin
♥4 1/2 dl strösocker
♥100 g glykos(apoteket säljer det innom julen)
♥2dl strösocker
Gör såher:
♥Pressa clementinerna i en citruspress,blanda inn certoen.
♥Häll det i en tjockbottnad kastrull tilsammans med socker & glykos.
♥Blanda ordentlig, och koka opp till 110 grader.
♥Rör då och då så det inte bränner vid.
♥Lägg bakplåtspapper i en långpanna, og häll upp "marmeladen".
Låt stelna i rumstemperatur i ungefär 4 timmar.(evt natten över)
♥Marmeladen vältes ut på et sockertäckt bakplåtspapper.
♥Skäras i 2 cm stora mumsbitar.
♥Rullas i socker, pakkes i bakplåtspapper.
Förvaras bäst i kylen, i tätt burk.
Kommentarer
Trackback