Farligt gött...
Pain Au Chocolat...
Få ting är så vansinnigt gött,
som buttderdeg fylld med din favorit choklad.
Vad behöver ni?
♥500 g Vetemjöl
♥12 g salt
♥50 g socker
♥15 g jäst
♥300 g mjölk
♥300 g smör
♥Choklad
Vad gör vi så?
Bland allt forutan smör, kör degen nogra minuter.
Ställ smeten i kylen.
Lägg smör i en plastfolie, kavla platt.
Ta fram degen, kavla platt.
Lägg smör ovanpå degen.
Drag ut deg i alla fyra hörn, å vik inn.
Kavla på ny.
Gjör samma flere gong, till degen er 3 mm tjock.
Kavla ur två bitar av 20 cm.
Fyllas med din favoritchoklad, i bredden.
Rulla ihop.
Skär i önskad bredd.
Låt gjäsa i 2-3 timmar.
Pensla rejält med ägg.
Grädd på 200 g.
Ca 12 min(passa noga på)
Servér med ett glas kald mjölk, eller en dubbel espresso.
Kommentarer
Trackback