Chokladmoussekaka



Rune`s chokladmoussekaka..♥



Min mann gjorde den här kakan förra hälg,
och den blev en riktig succé.
Botten er egentligen en halv porsjon kladdkaka,
och på toppen har vi haft en chokladmousse.
Rundt om har han användt choklad med tryck som pynt.
Transferark till choklad kan beställas hos dom flesta riktiga chokladaffärer,
vi köpte et paket för några år sen.
Dom var lite dyra, men dom har räckt i 2 år redan och vi har fortfarande mycket kvar.
Det gör at kakan ser mer proffsig ut, och är enkelt att anvenda.
Choklad tempereras, och breds ut över transferarket.
Låt stelna, och plasser på tårtan.
Enkelt, eller hur?

Hur god kakan blir beror på kvaliteen på chokladen.
Använd så dyr choklad som du har råd med! 
Rune har användt Michel Cluizel i just den her kakan.

Kakan gör du så här:

Botten
100 gram smör
100 gram mörk choklad
2 ägg
1 dl socker
1,25 dl mjöl
lite salt

1. Smält choklad och smör i vattenbad
2. Visp ägg och socker, och bland med chokladen
3. Bland inn mel och salt
4. Gräddes på 200 grader i ungefär 12-14 minuter

Låt kyla innan du gör chokladmoussen, så den inte smälter när du har den på.

Chokladmousse
75 gram mörk choklad
75 gram mjölkchoklad
3 äggvitor
3 ägggulor
3 dl vispgrädde

1. Smält choklad
2. Visp äggvitor hårdt
3. Visp grädde hårdt
4. Bland ägggulor med choklad
5. Skär inn äggvitor
6. Vänd inn grädde
7. Bred över botten, och kyl i 2 timmar.

Efter kylningen tar du av springformen, och pyntar kakan.
Njutas med en mascarponegrädde med mandarin, eller en halloncoulis.

Servér gärna med et riktig gott bryggkaffe..♥


Kommentarer
Postat av: Jorunn M. Larsen

Æ vil smake. Mmmmmm den såg god ut.



Jorunn.

2011-12-02 @ 17:50:11
Postat av: Sissel Millerjord

Den så himmelsk ut.

2011-12-03 @ 11:05:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0