Clementinkonfekt, sött & smaskigt...

Perfekta konsistensen, lite seg, lite söt, & lite syrlig ♥




Det her behöver du:

♥4 dl saft från nypressade färska clementiner
♥3msk certo fruktpektin
♥4 1/2 dl strösocker
♥100 g glykos(apoteket säljer det innom julen)
♥2dl strösocker


Gör såher:

♥Pressa clementinerna i en citruspress,blanda inn certoen.
♥Häll det i en tjockbottnad kastrull tilsammans med socker & glykos.

♥Blanda ordentlig, och koka opp till 110 grader.
♥Rör då och då så det inte bränner vid.

♥Lägg bakplåtspapper i en långpanna, og häll upp "marmeladen".

Låt stelna i rumstemperatur i ungefär 4 timmar.(evt natten över)

♥Marmeladen vältes ut på et sockertäckt bakplåtspapper.

♥Skäras i 2 cm stora mumsbitar.

♥Rullas i socker, pakkes i bakplåtspapper.

Förvaras bäst i kylen, i tätt burk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0