Farligt gött...






Pain Au Chocolat...

Få ting är så vansinnigt gött,
som buttderdeg fylld med din favorit choklad.

Vad behöver ni?

500 g Vetemjöl
♥12 g salt
♥50 g socker
♥15 g jäst
♥300 g mjölk
♥300 g smör

♥Choklad

Vad gör vi så?

Bland allt forutan smör, kör degen nogra minuter.
Ställ smeten i kylen.
Lägg smör i en plastfolie, kavla platt.
Ta fram degen, kavla platt.
Lägg smör ovanpå degen.
Drag ut deg i alla fyra hörn, å vik inn.
Kavla på ny.
Gjör samma flere gong, till degen er 3 mm tjock.
Kavla ur två bitar av 20 cm.

Fyllas med din favoritchoklad, i bredden.
Rulla ihop.
Skär i önskad bredd.

Låt gjäsa i 2-3 timmar.

Pensla rejält med ägg.

Grädd på 200 g.
Ca 12 min(passa noga på)

Servér med ett glas kald mjölk, eller en dubbel espresso.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0