Lakris fudge..
♥5 dl socker
♥1,5 dl mjölk
♥2,5 dl vispgrädde
♥0,5 dl ljus sirap
2 påsar tyrkisk peppar e.l
(här kan man välja vad hjärtat begär; polka, choklad, vanilj, etc)
Blanda socker, mjölk, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp på svag värme, under omrörning tills sockret har löst sig.
När det kokar, sluta röra i fudgen.
Låt koka tills den har 115 grader.
Det tar minst 40 minuter.
Smält Tyrkisk Pepper i en kastrull med pyttelite vatten eller grädde.
Ta kastrullen med fudge av värmen, låt kyla i 5 min.
Rör dom smältade godis inn i fudgen.
Rör mycket kraftigt i 5 minuter.
Fudgen skall bli tjock och glanslös.
Häll smeten i en form på 20x20 cm, klädd med bakplåtspapper.
Låt kyla väl, gärna till nästa dag.
Skär i önskad storlek, och förvara i lufttät burk.
Inspirasjon hämtad i boken Julgodis av Johanna Westman.
Kommentarer
Trackback