Lakris fudge..




♥5 dl socker
♥1,5 dl mjölk
♥2,5 dl vispgrädde
♥0,5 dl ljus sirap

2 påsar tyrkisk peppar e.l
(här kan man välja vad hjärtat begär; polka, choklad, vanilj, etc)

Blanda socker, mjölk, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp på svag värme, under omrörning tills sockret har löst sig.

När det kokar, sluta röra i fudgen.
Låt koka tills den har 115 grader.
Det tar minst 40 minuter.

Smält Tyrkisk Pepper i en kastrull med pyttelite vatten eller grädde.

Ta kastrullen med fudge av värmen, låt kyla i 5 min.

Rör dom smältade godis inn i fudgen.

Rör mycket kraftigt i 5 minuter.
Fudgen skall bli tjock och glanslös.

Häll smeten i en form på 20x20 cm, klädd med bakplåtspapper.

Låt kyla väl, gärna till nästa dag.

Skär i önskad storlek, och förvara i lufttät burk.


Inspirasjon hämtad i boken Julgodis av Johanna Westman.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0