Bialetti, så närt espresso som möjligt.






Bialetti, mocha bryggare...

Designad
i 1933.
BIALETTIEN, et stilikon sedan 1950-talet.

Det
är källan till nostalgi och tillgivenhet för många italienare och är en viktig och modern del av nästan varje Cucina Italiana ("italienska köket").

Medan många
varianter av Bialetti har utvecklats,
bland annat
Bialetti kon-tryckt Mukka Express (som gör cappuccino),
är
Mocha Express en hävdvunnen klassiker.

Alfonso Bialetti
var också grundare av Bialetti Industrie SpA, den numera gigantiska italienska köksföretag.


Den Bialetti maskot med pekfingret hålls upp som om du beställer en espresso.

På italienska
kallas han l'Omino con i baffi - "den mustachioed lille mannen".
Den maskot är karikatyr en av Alfonso son, Renato Bialetti

När det gäller socioekonomi uppfinningen av Mocha Express togs espresso från Kaffebar och Kafé till hemmet.

Det är verkligen ett intryck reklamen ville skicka ut till folk.
Tidigare hade bara dom i medel-och överklassen möjlighet att brygga kaffe av hög kvalité.
Kaffedrickande var, för de flesta, en offentlig angelägenhet.

Detta berodde på den höga kvalité & pris espressomaskiner hadde, och at dom var beräknade for profesjonella Baristaer
Skapandet av ett litet, effektivt, användarvänligt och prisvärt "verktyg" får folk der hemma att snabbt brygga intensiv och bra smakande kaffe i bekvämligheten av sina hem.

Kuriosa: Alfonso Bialetti är Alberto Alessi`s morfar (Det berömde Italienske designhus) 




Hur gör man så?

Man tar sin Bialetti, tvättar den noga..
Fyller vatten upp til ventilen, nestan.
Sätter i filtret, fyller det med espressomalen kaffe.(gjärne så färskmalen som möjligt)
(ska man vara riktig noga, ska det vara pyttelitt grövre enn espresso)
Man skruvar på toppen, och sätter den på värm ugn.

Låter den sjuda & puttra till all kaffet er kommit upp i översta behållare.
Tar ungefär 3 min.

Njut, i  hemmets lugn & ro ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0