Choklad paj til eftermiddagskaffet?





Ja,varfor inte en chokladpaj i kvell?


Bunn:
  • 125 Gram smör
  • 3 dl Vetemjöl
  • 2 Msk socker
  • 1/2 tsk Tahiti vanilj

  • Fyllning:

  • 250 gram Mörk choklad av god kvalité(Amedei,Michel Cluizel,Valrhona etc )
  • 3 Ägg
  • 2 msk Mörk sirap
  • 1,5 dl Socker
  • 1 dl Vetemjöl
  • 1/2 dl Potatismjöl

  • Smält smöret,rör i vetemjöl.
    Tilsätt socker & Vanilj.
    Låt kyla 15-20 min
    Kavla ut den til din pajform(medium),prikka lett i den med en gaffel.


    Förgrädda den i typ 5 min, 200g


    Smält chokladen i vattenbad,försiktigt.


    Vispa socker & ägg riktig stivt.
    Tilsätt vetemjöl & potatismjöl.
    Rör inn chokladen.
    Avslutningsvis tilsätt sirap.


    Grädda i 10-15 min på 200g
    Låt kyla väl.



    Dekorera gjärna med florsocker, & servér självklart med grädde ♥


    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0