En god kopp thé ?







Det er ju enorm variasjon vad de olika anser vara just GOD thé,
oftast beror det på hur man tilbereder den.

Det er inte svårt at göra god thé,men d krävs at man er noga.
Théens värsta fiender er lukt, luft, värme, ljus och fuktighet.
Thé oppbevares best i lufttät och luktfri beholder på et kjölig, torrt sted utan direkt solljus.

I dag ska vi ta förr oss vitt thé, som er aldeles för lite anvendt.

Vitt thé har fått  sitt navn från dom tunne hvite,silveraktiga hårene som dekker skuddet på théplanten.
Ursprunglig blev hvit thé tilverkad i Kina, i to varianter av Camellia Sinensis,
Shui Hsien (Water Spirit) og Dai Bai (Big White).
Vitt thé er utan koffein.

I dag har vi vitt thé från olika théproduserende lender.

Produksjon♥ Thébladene blir lufttörket mycket varsamt.
Om luften er for kold eller fuktig, låter man solen torka bladene,
eller man anvender värme, dog mycket varsamt.
Hvit thé er inte rullet eller formet.

Bladerna♥ Til dom bäste théerna anvends kun det ytterste skottet
och dette plukkes för det har öppnat sig helt.
Det gir et blad som er rätt, sylindrisk och däkket av vita/ silveraktige små hår. 
Utgörs théen av två blader och et skott vil den være voluminøs, öppen och oregelmessig storlek på.

Karaktär: Karakteristiska förr smaken vil vara en rund, søtlig, lett och delikat.


Det bästa är faktisk at njuta vitt thé utan nogonting till, da den er så elegant i sin smak ♥

Det bryggs bäst på 65-70g (bruk temp mätare)

Vitt thé kan anvends 3-4 ggr ♥

Ha en GOD kopp thé i eftermiddag..♥




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0