Presskanna



Presskanna, "alla" har en..men kan dom anvenda den?


Nogra få grundprinciper ska man följa;

♥Rent filter, & glas til presskannan.
♥Färskrostad kaffe(fråga din kaffebutikk, kolla bönorna)
♥Nymalen kaffe
♥BRUK TIMER
♥Fjärn "skummet" som ligger i ytan.(en skje funkar bra)
♥En temperaturmätare
♥Riktig målningsgrad på kaffet(grövre enn til filter)

Om man har sin egen kaffekvärn er det mycket bra,
då är man ju helt 100 på at den er nykvärnad till varje gong &  på målningsgraden.

Kaffe tappar sin smak, body og kvalité en vecka efter kvärning.

En vikt er bra at anvenda, inntills man har hittat sin mängd.
Det skall vara ungefär 70g pr liter vatter.(+- 10 g)

Forvärm presskannan med varmt kranvatten,
kok opp vatten,mäta temperaturen.
Vattnet ska vara ungefär 90 g.(kan justeres med lite kallvatten)

Om man heller på kokande vatten så skolder man ju kaffet..;o/

Sett så på timer på 3,5 min( da har det ju i verkligheten gått 4 min)

Når tiden er der, fjärn skummet i ytan...
Sett på stempelet(filtret) å försiktig trycka den til bunns.
INTE BRUK MAKT.(grumset ska vara i båtten, inte i kaffet ;)

Låt gjärna din kaffe stå i presskannan en minut eller två, så grumset sjunker til bunns.

Hoppas du får en underbar kopp kaffe til eftermiddagen ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0